Här finns svar på de vanligaste frågorna vi får och allmän träningskunskap som kan vara intressant och kanske hjälpa dig på vägen.

 

Om svaret på din fråga inte finns nedan så hör gärna av dig till oss via kontaktformuläret så återkommer vi med mer information.

Vad är det som skiljer Takkeiträning från annan träning?

Det är att vi har systematiserat träningen till en långt högre nivå än vad som är vanligt. Alla Takkeitränare är specialutbildade och arbetar i samma system. Därigenom kan vi hela tiden återföra nya rön och erfarenheter och över tid finslipa det vi gör. Att göra någon starkare är ganska enkelt men att skapa en smärtfri, välfungerande kropp med explosiva förmågor kräver specifik kunskap och en miljö som låter utövaren fokusera. Det handlar inte om lyx utan om effekt. Det vi egentligen gör är att i ett kompakt tidsformat leverera ren och tillämpad träningslära i så oförvanskad form som möjligt. 

Jag har aldrig styrketränat tidigare, kan ni hjälpa mig?

Det har vi mycket och god erfarenhet av. Vi har utvecklat en metod för att få igång kroppar på ett säkert och effektivt sätt och du kan vara trygg i att inget sker utan en plan som har testats och justerats så att inget lämnas åt slumpen. Framgångsrik träning bygger på att vara metodisk och skynda långsamt. Därför behöver vi hitta dig där du är och därifrån lägga upp träningen i så välavvägda steg att det helt enkelt inte går att misslyckas!

Kan jag träna annat utöver TAKKEI-träningen?

Det fungerar bra att träna på egen hand. Vi brukar dock rekommendera att undvika hård träning dagen innan för att komma utvilad och därmed få maximal effekt av träningen hos oss. Du kommer troligen att märka hur stor skillnaden är och genom att ha effektiviserat träningen få mer tid till annat.

Jag har en väldigt tidskrävande vardag. Är TAKKEI rätt för mig? 

Då är vi helt rätt för varandra. Poängen med att utveckla träningsmodellen så noggrant är just att mindre ska ge mer och det passar utmärkt i ett fullt schema. Det är också viktigt att då träna rörelser och inte enskilda muskler eftersom en förmåga som lärts in inte försvinner under ett eventuellt träningsuppehåll- jämför t ex med att cykla eller simma!

 

Borde jag komma igång själv innan jag kommer och testar hos er?

Nej, det är inte alls nödvändigt. Om du har bestämt dig för att du verkligen vill komma i form är det snabbaste och enklaste sättet att ta hjälp så att allt blir rätt från början. Styrketräning fungerar även som skadeförebyggande för andra aktiviteter/idrotter, så det är bra att börja med det innan man lägger till mer.

För att skapa en balanserad kropp där alla delar samverkar på rätt sätt är det viktigaste att träna klokt och välavvägt och det är vad vi gör från morgon till kväll.

Jag har ont, kan jag träna hos er?  

Vi har god erfarenhet med att träna klienter som har eller har haft ont i kroppen. Allt från ryggar, höfter, knän och axlar till mindre leder som tår. Vid ett första möte går vi

igenom de förutsättningar som du har och lägger upp en träningsplan där utefter. Vår erfarenhet är att problemet inte sällan är att kroppen inte är rätt balanserad och att när man kommer till rätta med obalanserna och stärker de svaga länkarna så minskar eller försvinner oftast eventuell smärta. Många som har provat det mesta finner att riktigt utformad och genomförd träning hjälper där inget annat hjälpt.

Är jag för gammal för att träna hos er?

Nej. Det allra främsta argumentet för att styrketräna är för den ökade livskvalitet det ger. De största förändringar i kroppens förmåga vi uppfattar som negativa är förlust av styrka och förmågan att utveckla kraft och hastighet. Ju äldre man blir desto viktigare blir det att återställa dessa förmågor. Vill man fortsätta kunna arbeta i trädgården, gå i trappor, spela golf och leka med barnbarnen så är styrketräning till enorm hjälp. Den äldsta klient vi träffar kontinuerligt idag är 85 år. Givetvis anpassar vi träningen efter varje utövares kapacitet och förmåga för säkerhet och effektivitet.

Är det tryggt och säkert att träna?

Vi har optimerat miljön för att den ska vara säker. Inga störningsmoment, eget privat träningsutrymme och all träning sker under ledning av tränare. Vi arbetar dessutom efter en kvalitetsmetod som vi gärna berättar mer om när du kommer och testar. Du disponerar alltid ett eget omklädningsrum och behöver inte tänka på att ta med lås. Den utrustning vi har är den bästa som finns - för att vara bekväm att hantera och skonsam mot kroppen. Skillnaden syns inte alltid men vi har inte sparat på något! Vi har heller inga speglar i träningsrummet för att premiera ett inre feedback-system (känna) framför ett yttre (se) eftersom det är mer effektivt.

Vad kostar det? 

Vi kan skapa resultat på en enda träning per vecka och därmed även en hög ekonomisk verkningsgrad. Vi erbjuder olika paket, så priset skiljer beroende på vad man väljer. Det kostar litet mer än på den stora kedjan men sett till resultatet och den tid som sparas på att träna mer effektivt är det kanske billigare ändå! Kontakta oss här för att veta mer och boka ett kostnadsfritt och förutsättningslöst Demopass.

Jag är väldigt aktiv och vill ha hjälp med min fysträning, kan ni hjälpa mig? 

Vi lägger ett stort antal timmar i veckan på att hjälpa idrottare med sin fysträning, både lagspelare och individuella idrottare. Vi hjälper dig att förbereda kroppen för en högre prestationsnivå inom din idrott och går alltid noggrant igenom dina mål och förutsättningar vid ett första möte. Många kollegor är själva idrottare och hela vår träningsmodell bygger på idrottens träningslära eftersom det är vad som fungerar. Sammanfattat kan man uttrycka det så att vi är experter på att uppgradera hårdvaran, dvs kroppen, så att den klarar mer av den idrott eller aktivitet du brinner för.